ISO 27001 Referentie - nFuse

Het belang van security voor nFuse

nFuse richt zich op de totale ontzorging van haar klanten op (door Xplore Group gebouwde) e-commerce- of maatwerkapplicaties. De focus ligt op deze applicaties, zodat klanten zich daarover geen zorgen moeten maken. Zo kunnen ze zich concentreren op wat er voor hen toe doet: hun business. nFuse ontfermt zich 24/7 over deze applicaties, infrastructuur en DevSecOps. De essentie van hun werk ligt dan ook echt op de ‘run’ van deze applicaties in productie-omgevingen. Al deze applicaties bevatten zeer veel gevoelige gegevens.

Voor ons bedrijf is ISO 27001 van cruciaal belang. Wij willen onze klanten ervan verzekeren dat hun gegevens beschermd zijn en dat wij over de juiste processen beschikken. Het ISO-certificaat biedt die bevestiging. Daarnaast omvat ons certificaat de volgende diensten: “24/7 Application Managed Services, operationele monitoring (inclusief op maat gemaakte applicaties) en hosting.

Rutger Saelmans, Managing Partner nFuse

nFUSE x infosentry ISO27001, informatiebeveiliging

De opdracht / missie voor Infosentry

De zeer gestructureerde opzet en aanwezige security kennis binnen nFuse zorgde ervoor dat de implementatie van technische security controles vlot verliep. Toch was het nodig om onze partner Infosentry te benaderen voor ondersteuning om effectief een Information Security Management Systeem te implementeren. Dit om risicomanagement formeel op te zetten, beleidslijnen en procedures te definiëren, checks en recurrente taken vast te leggen, bewijslast te verzamelen, bewustmaking te organiseren en interne audits uit te voeren. 

De keuze voor Infosentry lag eigenlijk al in het verleden. We hadden al eens samengewerkt op een securityoplossing en ook dit verliep zeer goed. Het was dan ook evident om met hen dit pad te bewandelen.

Waarom Infosentry

De aard van onze business is niet zo eenvoudig in te passen binnen de strakke structuur van een ISO-traject. Ondanks dat er al zeer veel structuur bestond binnen nFuse, moest deze structuur wel georganiseerd worden volgens de principes van ISO27001. Deze aansluiting hebben we samen met Infosentry gerealiseerd. Dit was geen eenvoudige opdracht omdat er steeds ‘moving parts’ zijn binnen de eCommerce sector waar we actief voor zijn. Na zeer veel intensieve sessies had iedereen zeer helder voor ogen wat de aanpak moest zijn. Infosentry (met consultant Stijn) heeft haar aanpak zodanig op maat aangepast en ons team maximaal ontzorgd zodat we het ISO27001 certificaat zonder problemen binnen de vooropgestelde timing behaald.

Rutger Saelmans

Managing Partner nFuse

“De keuze voor Infosentry om ons te begeleiden bij het ISO27001 traject was evident. We hadden in het verleden al eens samengewerkt op security projecten wat zeer goed verliep. Bij nFuse heeft Infosentry haar aanpak zodanig op maat aangepast en ons team maximaal ontzorgd zodat we het ISO27001 certificaat zonder problemen binnen de vooropgestelde timing behaald hebben.”

De toekomst

Al onze huidige klanten kunnen nu met nog meer vertrouwen kijken naar ons partnership wetende dat nFuse met hun gegevens op vertrouwelijke basis omgaat. Maar nieuwe klanten, ook op enterprise niveau, kunnen nu met een gerust hart hun core-business bij ons als partner neerleggen. Het ISO27001 certificaat is de basis en bewijs van vertrouwen.

Nieuwe versie van ISO27001

Whitepaper: Nieuwe versie van ISO/IEC 27001

Wat is er veranderd aan ISO/IEC 27001 en de te implementeren beheersmaatregelen? Wat is de impact en hoe pak je de wijziging nu gestructureerd aan? 

Ontdek onze whitepaper “Nieuwe versie van ISO/IEC 27001”

Videoserie: ISO27001

Videoserie: ISO27001

Wat zijn de recente ontwikkelingen richting de nieuwe ISO27001 standaard? Wat is de toegevoegde waarde en hoe pakken we dit gestructureerd aan?

Herbekijk nu onze videoserie en ontdek de antwoorden op al deze vragen!

Download onze whitepaper

Whitepaper: Introductie ISO27001-certificatie

Wat is het ISO27001 certificaat en wat houdt het in? Wat zijn de voordelen en meerwaarde? En hoe pak je dat nu gestructureerd aan? 

Ontdek onze whitepaper “Introductie ISO27001-certificatie”

Ook zij behaalden een ISO27001 Certificaat...