Als alternatief voor saaie vacatureteksten, laten we je liever kennismaken met jouw toekomstige collega’s. Zoals Stijn, die vorig jaar startte als Information Security Consultant bij InfoSentry. Hieronder beschrijft Stijn het leven bij InfoSentry, zowel op als naast projecten. Op jouw lijf geschreven? Maak kennis met Stijn of iemand anders van ons team, en wie weet word jij binnenkort onze nieuwe collega.

Mijn job als information security consultant

Vorig jaar deed ik mijn stage bij Infosentry en kreeg er nadien, tot mijn grote vreugde, een vast contract aangeboden. Nu werk ik bij hen als Information Security Consultant, en begeleid ik vooral ISO 27001 trajecten.

Alles begint bij een assessment en een rapport met onze bevindingen. Bij dit rapport hoort een roadmap met projecten om het bedrijf in lijn te brengen met de ISO 27001 standaard. Deze roadmap wordt besproken met de klant, en eens goedgekeurd helpen we hen bij de technische implementatie. De risicoanalyse is een belangrijk onderdeel van deze implementatie, want hier bekijken we wat de pijnpunten zijn en hoe we deze kunnen verhelpen.

Deze job is een mooi vervolg op mijn studies, Information Management & Cyber Security aan de Thomas More Hogeschool. Daar krijg je een basis IT mee, maar het is toch vooral een business georiënteerde opleiding. ISO 27001 raakt aan zowat elk aspect van een bedrijf, dus in eerste instantie bekijk je het bedrijf dan ook in zijn totaliteit. Pas daarna stel je scherp op de verschillende deelaspecten, en dan komt de meer technische kennis aan bod. Een job dus met heel wat variatie.  

WhatsApp Image 2022-01-11 at 4.09.32 PM

Je bent zelf verantwoordelijk voor je klanten, maar staat er nooit alleen voor. Op de collega’s kan ik altijd terugvallen, in alle openheid en zonder concurrentie. De eerste maanden mocht ik samenwerken met meer ervaren collega’s, dat gaf me een goede basis voor mijn projecten vandaag.

Op weg naar het kantoor in Niel heb ik nooit het gevoel dat ik naar het werk ga, het voelt eerder als een groep vrienden. Alle collega’s leggen de lat voor zichzelf heel hoog, en toch is er regelmatig tijd voor ontspanning, zoals een partijtje darts. Het is leuk omringd te zijn met mensen zoals jezelf. In alles wat we doen zijn we gewoon heel gedreven.

Stijn

Drivers

Respect (voor de klant, door maatwerk te leveren)

Open communicatie

Samen werken aan het best mogelijke resultaat

Values

Goede teamsfeer

Innovatie, bezig zijn met de nieuwste trends

Nieuwe mensen leren kennen

Turnoffs

Gebrek aan feedback

Te snel denken dat het goed is

Als nummer behandeld worden

Gebrek aan duidelijke visie en structuur

Skills

Flexibiliteit
Technisch inzicht
Zelfstandigheid
Het kritisch valideren van je bevindingen
Communicatie
Teamwork
Voor jezelf durven opkomen
Werkorganisatie

Volgende stappen

Onze recruiter zal een eerste gesprekje opzetten met Stijn (of een andere collega) die jou als geen ander kan vertellen over de projecten en cultuur binnen InfoSentry.

Een tweede gesprek zal plaatsvinden met het management om te kijken of er een match is tussen jou en InfoSentry.

Bij een goed gevoel gaan we niet aarzelen om jou een contractvoorstel te doen. Deze bestaat naast een aantrekkelijk salaris ook uit een uitgebreid pakket andere voordelen (bedrijfswagen, tankkaart, laptop, gsm-abonnement, verzekeringen, …).

Interesse?