31 mei, 2022

Mijn stage als privacy en information security consultant

CISOaas - interne audits - cyber security - informatiebeveiliging - Mijn stage als privacy en information security consultant
31 mei, 2022

Van systeem- en netwerkbeheer naar privacy en information security

Tijdens mijn studie ‘Systeem en netwerkbeheer’ aan Thomas More kwam ik in contact met privacy en information security. Hoewel dit geen hoofdvak is in mijn opleiding, ligt cybersecurity mij nauw aan het hart. Uit onveilige situaties onderweg, zoeken we zo snel mogelijk een uitweg. Maar digitaal is dit helaas niet zo eenvoudig. Elke dag ontstaan er nieuwe en betere manieren om persoons- en bedrijfsgegevens te bemachtigen. Dat triggerde mijn ambitie om bedrijven te helpen die veiligheid te garanderen.

Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek waar ik zou kunnen bijleren over GDPR en information security kwam ik in contact met Infosentry. Hier zou ik de kans krijgen om mij elke dag te verdiepen in mijn interesses. Tijdens mijn kennismaking met 2 privacy en information security consultants uit het team kreeg ik meteen een vertrouwd gevoel. Het was een aangenaam gesprek waarin ik kennis maakte met het bedrijf en zij ook de tijd namen om te luisteren naar wat ik op zoek was in een job/stage. Het siert Infosentry dat ze er niet voor terugdeinzen om iemand die gedreven is kansen te geven. Kansen om:

  • mezelf te ontwikkelen;
  • te ontdekken in welke richting ik mijn professionele carrière wil starten;
  • te groeien binnen dit aspect van IT. 

De start van mijn stage

Tijdens mijn eerste stagedagen werd ik warm ontvangen en kon ik kennismaken met de aangename en open werksfeer, met ruimte voor fun en ontspanning. Infosentry is een jong en dynamisch bedrijf met een vriendelijke uitstraling en vlakke structuur. Je mag aan iedereen vragen stellen en iedereen wil je ook helpen met problemen of uitdagingen. Ook de stagementoren staan volledig achter je en helpen je waar nodig. Ze dagen je uit om nieuwe dingen te leren kennen en uit je comfortzone te komen, maar staan ook klaar als je met vragen zit over de job, het bedrijf of de bedrijfswereld algemeen.

Het was fijn om tijdens mijn stage veel samen te werken met meerdere collega’s. Er werden mij taken toegewezen waarbij ik zelfstandig kon werken. Elke week kon ik mezelf nieuwe doelstellingen geven en kiezen waarin ik mij wou specialiseren. Tijdens mijn stage heb ik het gevoel gehad dat ik een ontwikkelingstraject heb doorgemaakt dat ik zelf heb mogen samenstellen. Ik heb mogen meewerken aan assessments en implementaties bij klanten en kunnen leren hoe information security trajecten worden toegepast. Zo heb ik de kans gekregen om te ontdekken wat de job van privacy en information security consultant inhoudt.

De fijne werkomgeving bij Infosentry

Vanuit het management merk ik dat er een trots is over hun team. Ze proberen de collega’s in alles te ondersteunen, verscherpen je ambitie en geven kansen. Eigen initiatief, verantwoordelijkheidszin en ondernemerschap worden aangemoedigd. Deze denkwijze merk ik ook bij collega’s die te alle tijden elkaar willen helpen in het realiseren van hun doelen.

Infosentry is een bedrijf met start-up sfeer waar elke collega zich aan een hoge standaard houdt en dag na dag beter wil doen. In mijn stage, als privacy en information security,  ben ik veel uitgedaagd, waardoor ik zeker ben dat ik in deze sector mijn carrière wil uitbouwen. Infosentry staat voor hard werken, maar vooral ook gezelligheid en sfeer als voornaamste prioriteiten.

Conclusie

Ik zou iedereen bij Infosentry willen bedanken om mij deze stage aan te bieden. Het was een zalig gevoel om elke ochtend met plezier naar kantoor rijden en mij deel van de familie te voelen. Ik ga mijn stage afronden met het gevoel dat ik de gekregen kansen 100% heb aangenomen. Studenten die geïnteresseerd zijn in privacy en information security zou ik zeker een stage aanraden bij Infosentry.
 
privacy en information security

Gilles Dockx

Stagiair privacy en information security