Business Continuity Implementatie

Business continuity spreidt zich over verschillende domeinen. Het raakt aan mens, organisatie, IT, faciliteiten, communicatie,… Het uitrollen van een business continuity programma vereist dan ook specifieke expertise en de competentie om samen met vele verschillende actoren binnen en buiten de organisatie veranderingen te realiseren. Infosentry combineert dit alles in het business continuity implementatieprogramma.

Bent u op zoek naar advies en ondersteuning bij de implementatie van verschillende bouwstenen inzake business continuity (zoals risicobeheer, disaster recovery planning, communicatie of testing)? Onze business continuity implementatieprogramma’s hebben vele mogelijkheiden en bieden een gepast antwoord.

Onze aanpak

Via een Business continuity implementatieprogramma ontzorgen we uw organisatie bij de implementatie van een resultaatgerichte business continuity aanpak. Projectmatig ondernemen we actie die de continuïteitsrisico’s onder controle moeten krijgen en de veerkracht van uw organisatie verder verbeteren. Dit volgens een tijdslijn en aanpak gewenst door uw organisatie.

De programma’s werken rond alle aspecten van goed crisisbeheer: het voorkomen, evalueren, beheren en afhandelen van een crisis. Elk aspect van business continuity vereist binnen het programma specifieke aandacht, tot mogelijk een volwaardig project. Onze experts zorgen ervoor dat elk aspect de aandacht krijgt die het verdiend en zorgen ervoor dat alles mooi zal samenvallen in het geval een echte crisis zich zou afspelen. De business continuity aanpak van uw organisatie is namelijk maar zo sterk als zijn zwakste schakel.

Onze experten helpen u bij uitwerking en implementatie van (onder meer) volgende bouwstenen:

De meerwaarde van een business continuity programma

Onze Business continuity implementatietrajecten verbeteren op korte of middellange termijn de weerbaarheid en maturiteit van uw organisatie. Efficiënt en resultaatgericht wordt ingezet op de preventieve en reactieve aanpak van uw organisatie van een crisis. Met behulp van het traject verzekeren we dat de impact van een crisis kan worden beperkt en de continuïteit van uw organisatie veilig wordt gesteld.

Het ultieme doel van een Business Continuity programma is dat de organisatie weerbaar is tegen een crisis tot op dat niveau dat de organisatie een zo klein mogelijke impact ondervindt. Wanneer de crisisplannen met succes getest zijn, kunnen we stellen dat het programma zijn doel heeft bereikt.

NIS2 whitepaper

Andere diensten

Heeft u nog geen Business continuity programma? Kijk dan bij Business continuity assessment die als startpunt voor deze implementatietrajecten geldt.

NIS2 NIS2-regelgeving

Analyseren en evalueren van de huidige aanpak, strategie en plannen van uw organisatie

Infosentry adviseert, ondersteunt en coacht uw organisatie bij het verder onderhoud en verdere verbetering binnen uw organisatie.

Meer informatie over onze services?

Ons team komt graag bij u langs