De business continuity strategie en aanpak van een organisatie moet steeds aan nieuwe risico’s en veranderingen binnen en buiten de organisatie aangepast worden. Organisaties dreigen na implementatie vaak in oude gewoontes terug te vallen. Dat terwijl business continuity continue focus en expertise vergt. Infosentry biedt daarom Business continuity managers as a service (BCMaaS) aan.

Ons BCMaaS is een flexibel model en wordt volledig afgestemd op maat van uw organisatie. Voltijds, 1 dag per week of zelfs ad-hoc bieden we de ondersteuning die u nodig heeft.

De rol van Business Continuity Manager

Infosentry adviseert, ondersteunt en coacht uw organisatie bij het verder onderhoud en verdere verbetering binnen uw organisatie. De BCM is inzake business continuity het aanspreekpunt binnen uw organisatie. Werkend vanuit de aanwezige risico’s is hij/zij de persoon die de continuïteit van uw organisatie mee ondersteunt. Dit door de beschikbaarheid van mens, systeem en informatie te verzekeren, op te volgen en waar nodig bij te sturen.

Zijn/haar verantwoordelijkheden omvatten onder meer dagdagelijkse ondersteuning bij:

De BCM is een all-round manager met praktische ervaring en een uitgebreide expertise inzake business continuity. Met een BCMaas bent u er niet alleen zeker van een expert met kennis van zaken in huis te hebben, uw organisatie wordt tegelijk ontzorgt van alle verantwoordelijkheden die aan business continuity zijn gerelateerd. Flexibel inzetbaar en kwalitatief hoogstaand. Zowel vol- als halftijds, voor lange termijn of ad interim zijn onze experten inzetbaar.

Het verschil dat BCMaaS maakt

Met een business continuity manager hoeft uw organisatie zich geen zorgen te maken over continuïteit. De business continuity manager houdt vinger aan de pols en werkt actief mee om de weerbaarheid en veerkracht van uw organisatie verder te versterken. Hij/zij heeft oog voor aanwezige risico’s en verbetert (rekening houdend met die risico’s) actief de positie van uw organisatie.

De business continuity manager zorgt voor een efficiënte en resultaatgerichte implementatie, opvolging en bijsturing van de business continuity strategie en stuurt de continue verbetering van de organisatie op dit vlak aan. Dit om de toekomst van uw organisatie te verzekeren en veilig te stellen.

Andere diensten

De BCMaas kan bijkomend ingeschakeld worden bij de uitvoering van het Business continuity implementatie of naar aanleiding van de Business continuity assessment.

NIS2 NIS2-regelgeving

Analyseren en evalueren van de huidige aanpak, strategie en plannen van uw organisatie

NIS2 whitepaper

Advies en ondersteuning bij de implementatie van verschillende bouwstenen inzake business continuity.

Meer informatie over onze services?

Ons team komt graag bij u langs